studenog 2023

Župa rođenja BDM – Samostanski kompleks Svetog Nikole Prčanj, organizira dobrotvorni sajam rukotvorina i adventskih vijenaca 2.12., od 11 do 20 sati i 3.12., od 12 do 20 sati. Na priloženom plakatu imate priliku pogledati i niz drugih aktivnosti do Božića.

U okviru posjeta Europskom parlamentu predsjednik Hrvatske građanske inicijative i predstavnik hrvatske nacionalne manjine u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović sastao se sa zastupnicom Sunčanom Glavak. Sugovornici su razmijenili mišljenja oko aktualnih tema s osvrtom na društveno - političku situaciju u Crnoj Gori, a posebno na stanje u hrvatskoj zajednici. Sunčana Glavak je istakla zadovoljstvo uspjehom Hrvatske građanske inicijative i obnavljanjem parlamentarnog statusa što je važno za vitalnost političkog života Hrvata u Crnoj Gori.
Četvrtak, 30. studenog 2023.

Deseto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala počinje u subotu, 2. prosinca, paljenjem prve adventske svijeće ispred Dubrovačke katedrale i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete uz dubrovačku kolendu.

U večeri prvog dana festivala Dubrovčane će ispred crkve Svetog Vlaha zabavljati Prljavo kazalište. Na istom mjestu kroz prosinac će nastupiti Četiri tenora, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Parni valjak, Nipplepeople, klapa Šufit, Queen Sensation te Ante Gelo i bend, večer uoči dočeka, ali i na dječjem dočeku na Staru godinu u podne.

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i predstavnik Hrvata u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović danas je u Bruxellesu imao sastanak sa zastupnikom u Europskom parlamentu Tomislavom Sokolom. U prijateljskom ozračju Vuksanović je zahvalio Sokolu na njegovoj podršci HGI - ju, kao i posjetu hrvatskoj zajednici pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori, kada je Sokol pozvao Hrvate da daju povjerenje jedinoj stranci s hrvatskim nacionalnim predznakom.

Srijeda, 29. studenog 2023.

Ususret novogodišnjim praznicima Općina Tivat, Turistička organizacija Tivat i Komunalno poduzeće Tivat sprovode akciju ukrašavanja grada, sa ciljem da svi ukrasi i svjetleće dekoracije budu postavljene do nastupajućeg vikenda.

Srijeda, 29. studenog 2023.

Turistička organizacija općine  Tivat obavještava javnost da je u Dnevnom listu ,,Dan” objavljen „Javni poziv za učešće u postupku javnog nadmetanja za potrebe davanja u zakup montažnih kućica“.

Predmet Javnog poziva je davanje u zakup pet montažnih kućica za potrebe organiziranja novogodišnjeg programa u Tivtu. Prijava na Javni poziv predaje se direktno na arhivi TOT-a, u Tivtu, ulica Palih boraca 19, najkasnije do 5.12.2023.godine do 13:00 h.

Uklonjene garaže u Njegoševoj ulici

Srijeda, 29. studenog 2023.

„Tko će znati vremenu kraj, vjetru put, tišini ime ...“

Ivo Andrić

 

Često se pitamo odakle dolazi, kuda ide i što mu određuje put dok nam miluje lice i mrsi kosu. O vjetru su pisali mnogi pjesnici, dok su njegovo kretanje pokušavali naslikati mnogi umjetnici..., ali kao što pjesma kaže „vjetar se vezat ne može“, tako izgleda ne možemo ni da ga zabilježimo nijednim vidom umjetnosti, već samo da sugeriramo njegovu pojavu.

Srijeda, 29. studenog 2023.

Na priloženim plakatima možete pogledati program tivatskog Centra za kulturu za naredni mjesec.

U četvrtak , 30.11.,   s  početkom u 20 sati ,  u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, bit će održan koncert „Evropska muzika crnogorske kulturne diplomatije“,  Fondacije kreativnih žena Crne Gore.

Stranice