Svijet i regija

Drina Jelena Dujmić iz Kanade proglašena najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH

Drina Jelena Dujmić iz Kanade proglašena je najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske na Devetoj reviji tradicijske odjeće koja je 8. srpnja održana u Tomislavgradu u BiH.

Pročitajte više

Obilježen praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji – blagdan sv. Josipa

Svečanom akademijom održanom u Gradskoj knjižnici u Subotici, 18. ožujka, obilježen je praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji i 20. obljetnica formalno-pravnog priznanja Hrvata nacionalnom manjinom u Republici Srbiji.

Pročitajte više

Gracija Filipović među 10 najvećih europskih glumačkih nada

Glumica Gracija Filipović, koja je prvu glavnu ulogu u dugometražnom filmu ostvarila u nagrađivanoj "Murini" Antonete Alamat Kusijanović, uvrštena je u program European Shooting Stars koji svake godine za vrijeme Berlinala predstavlja glumačke na

Pročitajte više

Originalni hrvatski koncept - Muzej iluzija otvoren u New Delhiju

Pet godina od otvaranja prvog Muzeja iluzija u zagrebačkoj Ilici diljem svijeta otvorene su njegove franšize, a u veljači najnovija u New Delhiju, koja je trideseta po redu.

Pročitajte više

Osigurani prvi udžbenici za srednjoškolce hrvatske nastave u Srbiji

 Prvi put od formiranja hrvatskih odjela na srednjoškolskoj razini prije 14 godina Srbija je osigurala udžbenike na hrvatskom jeziku, koji su u skladu s programom nastave i učenja, objavili su u srijedu mediji na hrvatskom u Vojvodini.

Pročitajte više

Potres u Hrvatskoj na dnevnom redu sjednice Europskog parlamenta

Europski parlament (EP) će na plenarnoj sjednici idućeg tjedna raspravljati o pomoći Hrvatskoj o ublažavanju posljedica potresa, najavili su europarlamentarci Valter Flego, Predrag Fred Matić i Željana Zovko. Na online konferenciji za medije u or

Pročitajte više

Laureati primili Nobelovu nagradu u svojim domovima

Ovogodišnji dobitnici primili su Nobelovu nagradu u svojim domovima, dok je orkestar izvodio klasične kompozicije u skoro praznoj dvorani Gradske vijećnice u Stokholmu.

Pročitajte više

Odbor EP-a podržao produljenje statusa kulturnih prijestolnica do kraja travnja

Odbor za kulturu Europskog parlamenta podržao je prijedlog Europske komisije da se zbog pandemije koronavirusa status europskih prijestolnica kulture za 2020., Rijeke i Galwaya, produži do kraja travnja 2021.

Pročitajte više

Dejan Nemčić – najbolji učitelj svijeta

Dejan Nemčić (33) iz Osnovne škole “Ivo Andrić” u zagrebačkom Sopotu, proglašen je najboljim profesorom geografije na svijetu. Naime, on je osvojio Global Teacher Award (GTA) za 2020. godinu.

Pročitajte više

Hrvatski filmovi na 20. goEast-u

U natjecateljskim programima 20.

Pročitajte više

Hrvatica dobitnica prestižne španjolske nagrade

Hrvatska liječnica Amadea Mjertan, koja protekla tri mjeseca u Madridu liječi oboljele od koronavirusa, među dobitnicima je prestižne španjolske nagrade Princeza od Austrije.

Pročitajte više

Papa: Ne dopustimo da nas nakon koronavirusa pogodi virus ravnodušnog egoizma

Dok razmišljamo o polaganom i napornom oporavku od pandemije nameće se opasnost da zaboravimo one koji su ostali iza.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Svijet i regija