srpnja 2024

Emitirano: 
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

E=mc2

Nedjelja, 21. srpnja 2024.

E=mc2

Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Zamjenica za njih?

Emitirano: 
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Zamjenica za njih?

Međunarodni festival KotoArt Don Brankovi dani muzike organizirali su koncert nesvakidašnjeg repertoara, težine i koncepta, a sve s mladim, talentiranim i uspješnim crnogorskim snagama.

Koncert pod nazivom „Muzika u svitanje“, održan je jutros, na platou ispred crkve sv. Marije u Gornjoj Lastvi. Pedesetak zaljubljenika glazbu, ali i Gornju Lastvu, uživalo je u ovom atraktivnom događaju, koji je priredilo Kulturno zavičajno udruženje „Napredak“ Gornja Lastva. Na koncertu, koji je počeo s prvim zracima sunca nastupili su duet harmonika – Tijana i Miroslav Ilić, a na repertoaru su bila popularna djela klasične glazbe.

Na Premijerskom satu Skupštine Crne Gore pitanje je postavio Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative i šef Zastupničkog kluba DUA - HGI. On je tražio odgovor od premijera Spajića kako ocjenjuje odnose između Crne Gore i Republike Hrvatske. Cijeli dijalog možete pogledati u nastavku.

Ljubavni napitak Gaetana Donizettija  predstavljen je sinoć na rivi Pine, kod Gumna,  na repertoaru Priča o operama TMF-a. Publika je iskoristila mogućnost da bolje upozna opernu umjetnost pažljivo slušajući naratora, glumca Lazara Đurđevića i operne arije, koje su izveli Marija Cvijić, sopran, Branislav Cvijić, tenor i Ivan Nikolić, bariton, u pratnji Marine Mikić za klavirom.

Petak, 19. srpnja 2024.

Daleke 1452. u bokeljskome gradu Perastu počela je tradicija štovanja Gospe od Škrpjela. Na zavjetnom otočiću, možda jedinstvenome u svijetu, nastalom ljudskom rukom, mukotrpnim je dovlačenjem kamenja barkama i njegovim potapanjem na greben ili škrpjel podignuta crkvica u čast Majke Božje.

Općina Tivat započinje implementaciju projekta “APOLLO - APplication Of upscaLed interregionaL renewable & energy efficiency sOlutions”, koji se financira u sklopu Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021– 2027.Opći cilj projekta APOLLO je unaprjeđenje energetske efikasnosti i smanjenje emisija gasova koji izazivaju efekt staklene bašte u prekograničnom području kroz izgradnju međusobno povezanih zajednica za upravljanje energijom i zelenih ulaganja u okviru implementacije međuregionalnih rješenja za obnovljivu energiju i energetsku efikasnost u javnom sekt

Stranice