travnja 2024

Kako je na današnjoj konferenciji za medije najavljeno, koncert pod nazivom Venecija u Kotoru održat će se sutra, u utorak, 30. 4., s početkom u 20 h, u katedrali sv. Tripuna u Kotoru. Ulaz na koncert je slobodan, a koproducenti koncerta su Kotorska biskupija i KotorArt. Troje internacionalnih umjetnika: Iana Djakova, mezzosopran, Marina Bjelova, teorba, i Ivan Velikanov, kornet i orgulje, predstavit će raznovrstan opus venecijanskih kompozitora iz perioda od 16. do 18.

U nedjelju, 28. travnja, u crkvi Svetog Andrije u Brci, nedaleko od Bara vjernici su se okupili na svečanoj svetoj misi posvećenoj svim žrtvama totalitarnih režima. Ovaj poseban događaj obilježio je dan prisjećanja na hrabre pojedince, među kojima se ističe pokojna narodna heroina Herta Turza, te njena majka Barbara Turza, koji su svojim životima svjedočili hrabrosti i otporu prema nepravdi.

Najjužniji europski fjord, Boka kotorska zajedno sa svim prirodnim ljepotama, ali i bogatom poviješću i tradicijom predstavljena je u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu. Međunarodni projekt „Putevima bokeljskih Hrvata“ i ove je godine okupio Bokelje i prijatelje Boke koji su na najbolji mogući način pokazali kako se voli i štuje rodni kraj.

Na poziv predstavnika HKD Napredak podružnice Kotor predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka i član Središnje uprave HKD Napredak Anto Ivić prisustvovali su u petak 27. travnja 2024. svečanoj misi u crkvi sv. Marije u Kotoru na čast blažene Ozane Kotorke.

Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

„I što je Narcis mogao vidjeti u vodi zaljubljeno ugledavši se?“ I zaista ako postavimo to pitanje koje je u jednom svom eseju zapisao Miljenko Jergović, što je odgovor? Iako naslućujemo da je vidio samo svoj odraz, za konačni odgovor ipak ostajemo uskraćeni jer je potonuo s Narcisom. Preostaje nam samo  nagađati i  pokušavati  da  proniknemo u simboliku koja se skriva iza ovog mita.

Jedrena na skromnim refulima jugozapadnog vjetra brzine pet do sedam čvorova, 19. Tivatska regata UNA Montenegro CUP ipak je donijela uzbuđenje na cilju kod Ponte Seljanova. Nakon višesatne upornosti i vještine u hvatanju oskudnog vjetra, prva tri broda u realnom vremenu su u samo par minuta razlike završila natjecanje.

Najbrža je bila posada kormilara Sima Dabovića iz JK Jovo Dabović Baošići s  Oxygenom. Drugi u cilj je ušao tim Lazure Marine sa skiperom Dmitrijem Geduljanovim na jedrilici Auckland, dok je treći bio Sinji Galeb JK Delfin, s kormilarom Franom Tripovićem.

Emitirano: 
Nedjelja, 28. travnja 2024.

Sportsko ribanje.

 

 

Ova emisija je realizirana uz financijsku potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

Emitirano: 
Subota, 27. travnja 2024.

Funkcionalna pismenost.

 

 

Ova emisija je realizirana uz financijsku potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

Nedjelja, 28. travnja 2024.

Funkcionalna pismenost.

 

 

Ova emisija je realizirana uz financijsku potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

Nedjelja, 28. travnja 2024.

Jučer je u Kotoru obilježen blagdan bl. Ozane. Večernju misu predvodio je  apostolski upravitelj Kotorske biskupije, mons. Rrok Gjonlleshaj, barski nadbiskup.

Stranice