Sport

Ljetna škola vaterpola pod mentorstvom Vjekoslava Paskovića i Damjana Danilovića od 22.7. do 28. 7.

Vaterpolo, jedan od najpopularnijih i najtrofejnijih nacionalnih sportova, već četvrtu godinu zaredom zauzima posebno mjestu u ljetnom kalendaru događaja u Luštica Bay – kamp se realizira pod vodstvom zlatnih momaka crnogorskog vaterpola, od 22. do 28. 7. u zaljevu Trašte. Djeca uzrasta između devet i 15 godina, tijekom trajanja ljetne škole, učit će od šampiona crnogorske reprezentacije – olimpijca Vjekoslava Paskovića i europskog prvaka Damjana Danilovića.

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović ugostio je danas mlađe pionire i pionire Rukometnog kluba „Partizan 1949“, koji su nedavno ostvarili izuzetne sportske rezultate na državnom nivou. Mlađi pioniri (godište 2010/11) šampioni su države već drugu godinu zaredom, dok su pioniri (godište 2008/09) osvojili treće mjesto i brončanu medalju u Kodio pionirskoj ligi za sezonu 2023/24.

Proteklog tjedna, OCR Montenegro tim je ostvario izuzetne rezultate na prestižnoj trci s preprekama, Spartan Battle OCR, koja je održana u Kreševu, Bosna i Hercegovina. Vođeni trenerom mlađih sekcija, Dejanom Miloševićem, tim je demonstrirao izvanrednu spretnost i izdržljivost, pri čemu su od deset sudionika njih devet stalo na pobjedničko postolje.

Prvi vikend ovoga mjeseca  uvijek je rezerviran za „Prokleto dobru trku“ - triatlon na Prokletijama, u organizaciji Triatlon kluba Tivat, a uz tehničku podršku Triatlon saveza Crne Gore, a pod generalnim pokroviteljstvom Turističke organizacije Gusinje i pokroviteljstvom Turističke organizacije Plav. U svom trećem izdanju Prokletije triatlon obara sve rekorde.

Predsjednik općine Tivat Željko Komnenović organizirao je prijem za omladinski tim Fudbalskog kluba “Arsenal”, koji je krajem prošlog tjedna ostvario izuzetan sportski uspjeh i osvojio Kup Crne Gore.

Petak, 10. svibnja 2024.

Triatlon klub Tivat, kao najstariji triatlon klub u Crnoj Gori, od koga je i potekao ovaj olimpijski sport u našoj zemlji 2012. godine s l. Bokeškim triatlonom, organizira  12. 5., s početkom u 11 sati: Prvi ekvilateralni triatlon u našoj zemlji, narodski nazvano „pošteni" triatlon gdje sve discipline traju vremenski otprilike jednako. U svom prvom izdanju Movida Open Triatlon je stoga okupio krem ovog sporta u Crnoj Gori

INFO:

LOKACIJA: Movida Beach, Tivat DATUM: 12.5.2024.

VRIJEME STARTA: 11.00

DISCIPLINA:

Jedrena na skromnim refulima jugozapadnog vjetra brzine pet do sedam čvorova, 19. Tivatska regata UNA Montenegro CUP ipak je donijela uzbuđenje na cilju kod Ponte Seljanova. Nakon višesatne upornosti i vještine u hvatanju oskudnog vjetra, prva tri broda u realnom vremenu su u samo par minuta razlike završila natjecanje.

Najbrža je bila posada kormilara Sima Dabovića iz JK Jovo Dabović Baošići s  Oxygenom. Drugi u cilj je ušao tim Lazure Marine sa skiperom Dmitrijem Geduljanovim na jedrilici Auckland, dok je treći bio Sinji Galeb JK Delfin, s kormilarom Franom Tripovićem.

Jedriličarski entuzijasti i ljubitelji morskih avantura, pripremite se,  jer se Tivatska regata UNA Montenegro Cup vraća po 19. put, zakazana za nedjelju, 28. 4.,  u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin. Regata je ujedno i okosnica Festivala vjetra u okviru kojeg će se tijekom pet narednih vikenda održati 16 različitih događaja u domeni sporta, edukacije, kulture i zabave, na 10 lokacija u Tivtu.

Jučer je u Splitu održan” 3. Međunarodni judo kup Marjan “. Turnir je okupio 580 natjecatelja iz 32 kluba, iz 5 zemalja. Natjecatelj Džudo kluba”Kotor” Ðuričković Matej u konkurenciji kadeta (U 16) u kategoriji -81 kg. osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija i službeno je osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza ove godine, nakon 33-30 (16-10) pobjede protiv Njemačke ranije u subotu to je bilo gotovo sigurno, a nakon što je u drugom susretu 2. kola kvalifikacijskog turnira u Hannoveru Austrija nadigrala Alžir sa 41-26 (20-13) postalo je i službeno.

Stranice

Subscribe to RSS - Sport