Filmska večer Invisible lives / Nevidljivi životi u nedjelju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 19. studenog 2022. - 16:16
Autor: 

Filmska večer  Invisible lives / Nevidljivi životi , bit će održana u nedjelju, 20.11.,  u 21 h,  u Velikoj dvorani  Centra za kulturu Tivat.

Publika će vidjeti 3 kratkometražna dokumentarna filma,  koja su realizirana  u okviru europskog projekta Invisible Lives. Riječ je o filmovima “Miko”,  letonske redateljice  Liv Polkmane, “Treća sreća” film mladog crnogorskog redatelja Davida Todorovića i film “Večera sa Ljubom” redateljice Divne Stojanov. 

Nakon projekcije filmova slijedi razgovor o projektu i filmovima, a govorit će:  

 - Dušan Vuleković, redatelj 

 -Miko Đuričić, protagonist filma

 - Marko Vujačić, producent 

 -Branimir Žugić, koordinator projekta  

 „Kroz transnacionalnu mobilnost umjetnika realizovane su priče koje stoje iza “nevidljivih” života. Projekat je za cilj imao da razvije umjetnička djela zajedno sa predstavnicima marginalizovanih grupa društva i donese priče koje stoje iza “nevidljivih” života. Umjetnici iz svijeta filma iz Letonije, Srbije i Crne Gore, u okviru projekta su zajedno sa osobama sa invaliditetom radili na snimanju kratkih dokumentarnih filmova.  Projekat “Invisible Lives” realizovali su Fondacija Rucka Art (Letonija), Kulturanova (Srbija) i Art365 (Crna Gora), a projekat je sufinansiran od strane programa Evropske unije “Kreativna 

Evropa” i Ministarstva javne uprave Crne Gore. Projekat su podržali i Opština Kotor kao  i  Uprava za sport i mlade“.