„Klapa Jadran sa prijateljima” održala koncert na Pinama

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. kolovoza 2023. - 9:53
Autor: 

Klapa „Jadran”   sinoć  je na  Gradskoj Pine održala koncert pod nazivom „Klapa Jadran sa prijateljima”. Gosti klape “Jadran” bili su :  ženska klapa „Maris“ iz Kotora,  muška klapa „Castel Novo“ iz Herceg Novog, kao i  Ansambl Toć iz Tivta.

Prisutni su bili u prilici čuti klapske hitove, koji su, kao i  uvijek rado slušani. Bilo je i hitova ostalih poznatih  glazbenika, koje su nam predstavili, na njihov  prepoznatljiv način.

Klapa Jadran  osnovana je 1972. godine od članova Gradskog zbora iz Tivta i djeluje u kontinuitetu do danas.  Na repertoaru klape nalaze se izvorne bokeljske i dalmatinske pjesme, kompozicije s omiškog festivala, kao i popularne mediteranske pjesme obrađene za klapsko pjevanje. Klapa je redoviti sudionik  Međunarodnog festivala klapa u Perastu, a najveći uspjeh postigla je 2004. godine osvajanjem prvog mjesta.  2020., na festivalu klapa u Herceg Novom, klapa osvaja 1. mjesto u kategoriji muških klapa, i to žirija i publike. Sadašnji sastav klape čine amateri zaljubljeni u klapsko pjevanje:  Kuzma Novak, Miško Vulović, Srečko Elkaz, Ivo Sindik, Damir Nikolić, Dejan Deković, Branko Lasić i jedina dama u klapi, Dijana Sindik.