Otvoren „Tivat Photo Days“ u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 06. travnja 2024. - 13:06
Autor: 

U JU Muzej i galerija Tivat sinoć je svečano otvoren Festivala fotografije „Tivat Photo Days“. Organizatori festivala su NVO “Fluid Drum” iz Tivta i JU “Muzej i galerija Tivat”.

Na početku večeri, nazočne je pozdravila direktorica Muzeja i galerije Tivat Danijela Đukić, koja je zahvalila svima na dolasku, istakla suradnju s gospodinom Daliborom Ševaljevićem te rekla kako je fotografija dokument iz kojeg možemo čitati i vidjeti te da svaki ima poruku.

Prisutne je pozdravio i Dalibor Ševaljević, koji je kazao kako su prijavljena 22 autora, od kojih je devet prošlo  natječaj te rekao nešto više o dobitnicima nagrada. Prvu nagradu za najbolji rad dobila je Mina Manojlović, druga je pripala Stevanu Kordiću za najbolji dokumentarni rad, dok je treća nagrada publike. Dobitnici dobivaju ramove s mogućnošću da naprave print bilo koje fotografije.

Festival je otvorila grafička dizajnerica mr. Ana Matić:" Ja uvek dajem podršku početnim inicijativama koje su naravno bez nekih uslova, bez nekih velikih kapaciteta i u ljudstvu. Još jedna važna stvar je što je ova izložba koncipirana kroz konkurs, jer mi nikad ne možemo da znamo šta i koliko toga leži u fotografskim talentima ljudi i zato je taj javni poziv za koji se ja borim u mnogočemu i ta neka nagrada bila ona u nekoj simboličkoj ravni.Kroz konkurs možete da otkrijete i neke nove ljude koji prosto ne srećete. Podrška starijih i iskusnijih fotografa takođe znači. Tranzicija je ovogodišnja tema, naša životna tema...".

Izložba  će trajati   15 dana.