Prigodni darovi učenicima hrvatske nastave u Crnoj Gori

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 02. lipnja 2023. - 16:30
Autor: 

Bliži se kraj školske godine hrvatske nastave u Crnoj Gori. Uvijek je zadovoljstvo nagraditi najmlađe za trud, rad i znanje, pa je to učinjeno i jučer u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi. Gospodin Staša Skenžić, voditelj službe  Samostalnog sektora za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH jučer je stigao u Boku s računarima na dar  za djecu,  što je najmlađe posebno razveselilo. Dodjeli računara su nazočili i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, sa savjetnikom s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu dr. sc. Milanom Bošnjakom. Također su nazočili i  predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović,  kao i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević.

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH godinama pomaže hrvatskoj nastavi u ostvarenju brojnih projekata te je njihov dolazak  obradovao hrvatsku zajednicu.

Djeci su se obratili generalna konzulica Lončarević, kao i gospodin Vuksanović, koji su istakli značaj hrvatske nastave glede jezika, kulture, kulturne baštine i svega što moramo čuvati i njegovati kao autohtoni narod na ovim prostorima. Zahvalili su roditeljima  upravo na tome što s djecom, zajedničkim trudom,  to i ostvaruju.

Gospodin Staša Skenžić je izrazio zadovoljstvo svojim dolaskom i prilikom da posjeti učenike i daruje im računare, koji će im olakšati učenje, ali isto tako i služiti za brojna nova saznanja.

Učenici se uvijek vesele posjetu Hrvatskoj tj. ekskurziji, upoznavanju novih gradova, kao i stjecanju novih prijateljstava uz aktivnu nastavu, što se nadamo da će ostvariti i ove godine.