Kultura

Klapi Arija iz Kotora nagrade na Međunarodnom festivalu klapa

Sinoć je u okviru Međunarodnog festivala klapa Perast,  dječja klapa Arija iz Kotora,  čija je voditeljica gospođa Nada Baldić, osvojila  Srebrnu plaketu – Peraški kampanio, za osvojeno 2.

Pročitajte više

Objavljena knjiga Domagoja Vidovića "Bokeljske studije i ogledi"

Knjigu hrvatskoga jezikoslovca Domagoja Vidovića "Bokeljske studije i ogledi", koja unosi novu hrvatsku sigurnost u kojoj više neće biti potrebno imati obzira prema cenzurama i imperija

Pročitajte više

Petar Hranuelli: „U kamenu nema greške”

U današnjoj emisiju Bokobrana ugostili smo kipara Petra Hranuellija, a povod za razgovor je nedavno održana izložba crteža i skulptura u JU Muzej i galerija Tivat. 

Pročitajte više

KotorArt - Blago koje istražujemo, čuvamo i stvaramo

Međunarodni festival KotorArt, putem mnogobrojnih projekata, njeguje i stvara kulturno nasljeđe, potiče na kreativnost i njegovu reinterpretaciju u suvremenom dobu.

Pročitajte više

"Veče operskih arija" na TMF-u

Jedan od centralnih događaja ovogodišnjeg izdanja Tivat Music Festivala jeste veliki koncert pod nazivom "Veče operskih arija", koji će biti realiziran 25.7., u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat.

Pročitajte više

Izložba „Zamršena stanja“ u Muzeju i galeriji Tivat

Otvaranje izložbe „Zamršena stanja“ Ivana Đurišića,  održat će se u utorak,  4. 6., u JU Muzej i galerija Tivat. 

Pročitajte više

Platforme za mlade u okviru KotorArt-a

Osim vrhunskih umjetničkih programa, jedinstvenih koncepata, europskih svjetskih zvijezda klasične glazbe, KotorArt posebnu brigu posvećuje mladima.

Pročitajte više

Autorska večer Vladana Lalovića u Skoplju

Pred brojnom publikom u Muzeju makedonske borbe za nezavisnost u Skoplju, autorsku večer je održao pjesnik, pisac i svestrani intelektualac Vladan Lalović.

Pročitajte više

Predstava „Iza Čehova” u Kotoru

Predstava „Iza Čehova”, u kojoj igraju studenti glume u klasi profesora Branislava Lečića, gostuje u kotorskom Kulturnom centru u ponedjeljak, 3. 6.,  s početkom u 20h.

Pročitajte više

„Zona Zamfirova” za početak Purgatorija

Festival mediteranskog teatra Purgatorije 2024., svečano će biti otvoren na Svjetski dan glazbe, 21. 6 ., u 21.30 h na tivatskoj Ljetnoj pozornici, izvođenjem mjuzikla „Zona Zamfirova”,  u produkciji Pozorišta na Terazijama iz Beograda.

Pročitajte više

Predstava „Jelena Savojska” u Kotoru

Predstava „Jelena Savojska”, rađena u koprodukciji JU Kulturni centar  Nikola Đurković,  KIC “Budo Tomović i KORIFEJ teatrom iz Kolašina,  bit će odigrana u Kotoru,  na Velikoj sceni Kulturnog centra  u utorak, 28.

Pročitajte više

Pjesnička večer Predraga Vrabeca održana u Donjoj Lastvi

U Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi proteklog petka  održana je pjesnička večer Predraga Vrabeca, na kojoj su predstavljene knjige pjesama u prozi: Juriš lake konjice, Stabla visine, Ormarin, Voljeti, Tijelo beskraja, Dlanovi tabani.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura