lipnja 2023

Općina  Tivat i Sekretarijat za društvene djelatnosti u suradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore - odjeljenje Kotor i općinskom organizacijom Crvenog krsta Tivat organiziraju  akciju dobrovoljnog darivanja krvi  u srijedu,  5. 7., od 9 do 12 h u Multimedijalnoj dvorani  Općine Tivat. 

Krv će moći dati  zaposleni u organima lokalne uprave, zaposleni u lokalnim javnim poduzećima i javnim ustanovama, odbornici Skupštine Općine  Tivat i svi drugi zainteresirani građani.

Premijera „Ćelave pjevačice“ održat će se na Ljetnoj  pozornici u  Tivtu, u subotu, u 21:30 h.

Četvrtak, 29. lipnja 2023.

U nastavku imate priliku pročitati prikaz dr. Sava Markovića  iz Bara o  Barskom oficiju.

Četvrtak, 29. lipnja 2023.

Misa bdijenja uoči Petrovdana održana je jučer u crkvi sv. Petra u Bogdašićima. Don Dražen Kraljić je na početku mise vjernicima poželio dobrodošlicu te izrazio zahvalnost svima na dolasku. Nakon iluminacije, večer su glazbeno upotpunili: Klapa Jadran, Milivoj Slaby, kao i Klapa Gašler.

Podsjećamo,  večernju svetu misu će  u 19 sati predvoditi don Milidrag Brkan, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije.

Emitirano: 
Nedjelja, 25. lipnja 2023.

O poravnavanju i drugim motima.

 U četvrtak, 29. 6., na Gradskoj plaži u Tivtu, biT će izveden umjetnički performans redateljice  Dušanke Belade. Performansom,  koji je posvećen Maji Perfiljevoj, umjetnica će odati počast njenom pjesničkom nasljeđu i proširiti svijest o njenoj vezi s gradom Tivtom. Dio performansa je i intervencija umjetnice na kući Maje Perfiljeve na Pinama inspirirana potrebom na čuvanje sjećanja jedne žene stvarateljice  koja je svojim radom doprinijela kulturi grada Tivta.

Četvrtak, 29. lipnja 2023.

Promocija romana Nedeljka Simanića "Succubus",  bit će održana u Atriju Kulturnog centra “Nikola Đurković” 30.6.,  s početkom u 20 sati.

Organizator je Gradska biblioteka i čitaonica Kotora.

Izdavač je Ouroboros - Izdavačka kuća,  a objavljivanje romana je podržala Općina Kotor kroz sufinanciranje projekata iz oblasti individualnog kulturnog stvaralaštva.

Četvrtak, 29. lipnja 2023.

 O bijeloj boji dugo se pričalo; od toga da li je ona boja ili nije, do njene kontradiktorne simbolike, pa do toga što ona predstavlja umjetnicima koji se bave slikarstvom. Postoje neki slikari koje užasava bjelina platna, oni koji na nju gledaju indiferentno, i oni kojima bijela boja predstavlja idejni i ideološki sadržaj. Svakako bijela, smatrali je bojom ili ne, vrlo je značajna kako u umjetnosti, pri dobivanju boja, tako i u simbolici, koja što se ove konkretno boje tiče, često zna biti proturječna. Simbolika bijele boje varira od izuzetno pozitivne do one negativne, nepovoljne, loše.

Srijeda, 28. lipnja 2023.

Ne malo puta u istoriji narodi su bili vrlo skloni, ne pitajući za cijenu, da neupitano prihvataju iluzije kao način i model društvenog ponašanja i političkog promišljanja.

Suprotno, prihvatanje istine i kritičke argumentovane činjenične razložnosti rijetko kada bijaše saveznik, jer istina po običaju zna i da boli.Tek, na širenju i prihvatanju iluzija često se pripremao „uspjeh“ mnogih političkih akcija i na njima političkih avanturista.

Knjigu proznih tekstova uglednoga hrvatskoga jezikoslovca Domagoja Vidovića "Priča iz pradavnine" objavilo je Društvo dubrovačkih pisaca (DDP).

Knjiga, navodi autor u predgovoru, sadržava dužu pripovijetku u formi 'vrtijeljke' - priče koja se stalno vraća na svoj početak, dvije duže pripovijesti u spomen na Itala Calvina, jedan putopis kroz prostor i vrijeme, jednu smješnicu i dvije bračarije, jednu ljubavnu priču te kratak dvodijelni izlet na otok.

Stranice