lipnja 2024

Emitirano: 
Nedjelja, 30. lipnja 2024.

Rezolucija…

 

 

Ova emisija je realizirana uz financijsku potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

Nedjelja, 30. lipnja 2024.

U Radionici Starog Mačka se uči kako se crtaju stripovi, karikature, ilustracije.... Ona će se održavati održava u prostorijama Samostanskog kompleksa svetog Nikole ( Prčanj) svakog utorka tijekom ljeta od 11:00 do 12:30. Prvi termin je zakazan za 2. 7. 2024.

Nedjelja, 30. lipnja 2024.

Nova produkcija Centra za kulturu Tivat, kazališna predstava “Mirandolina”, koju je po motivima Karla Goldonija i Petera Turinija režirala i adaptirala Tatjana Mandić Rigonat, premijerno će biti izvedena u ponedjeljak 1. 7., u 21.30 h na Ljetnoj pozornici Tivat, dok je repriza zakazana za 2.7., u 21.30 h, na istoj sceni.
Riječ redateljice:
“Mirandolina! Kakva Žena!

Kao što je poznato Skupština Crne Gore je usvojila Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, Dahau i Mauthausenu. U intenzivnoj i višesatnoj, gotovo cjelodnevnoj raspravi, koja je na samom početku prekinuta zbog incidenta, sudjelovao je zastupnik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović. Njegove komentare i izlaganja možete pogledati u nastavku.

Emitirano: 
Subota, 29. lipnja 2024.

O tokanju, ticanju, tanćanju, tentanju, kopanju i gebiranju, pa da je oko popisa. Što da ne?

 

 

Ova emisija je realizirana uz financijsku potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

Iznijeti stavovi su isključivo odgovornost autora i nužno ne izražavaju stavove Fonda.

Iako je prošlo 79 godina od zatvaranja stratišta Jasenovac, koje je osudila čitava posleratna Evropa i svijet, te se tokom perioda komunizma kroz sistem obrazovanja govorilo i pisalo o Jasenovcu, velikosrpski ideolozi su iskoristili genocid u Jasenovcu da prikriju genocid u Srebrenici, iako oba pripadaju različitim istorijskim kontekstima i događajima. Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu, što je izazvalo brojne kontroverze.

U nastavku prvog dijela programa ovogodišnjeg 15.  Festivala gudača – Perast, u Koncertnoj dvorani Muzičke škole ,,Vida Matjan“ – Crkvi Sv.  Duha u Kotoru, nastupit će Gudački kvintet Crnogorskog simfonijskog orkestra.

U organizaciji Fondacije Tivat Music Festival, pod pokroviteljstvom Centra za kulturu Tivat, koncertom Bilo jednom u svijetu opere, u Velikoj dvorani Centra za kulturu, sinoć je svečano otvorena nova umjetničko-edukativna platforma Tivat Music Festival.

Na koncertu je, po prvi put u Tivtu, nastupio eminentni Dubrovački simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Samre Gulamović, sa solistima: soprani Nikolina Pinko Behrends i Valentina Elizabeta Šilje, mezosopran Joana Dobrakowska i tenor Tomislav Jukić. Gosti koncerta bili su sopran Petra Radulović i bas Sava Vemić.

Doznajemo kako se špekulira i o mogućnosti da Hrvatska, uz povlačenje svog veleposlanika iz Podgorice na konzultacije, proglasi sve zastupnike u crnogorskom parlamentu koji glasaju za rezoluciju o Jasenovcu persona non grata.

Izvor: Večernji list

Tivat spaja region“ moto je festivala Biser Jadrana, koji će sutra po prvi put biti održan u Tivtu.

„Poseban akcenat bih stavio da će nastupiti 14 crnogorskih izvođača, što nikada nije bilo, tako da ponos leti do neba. Ozbiljna ekipa stoji iza ovoga i što je do nas mi smo odradili. Najveću zahvalnost dugujemo gradonačelniku Željku Komnenoviću, koji je odmah na prvu loptu odreagovao i objeručke prihvatio ideju. Nadamo se da će sve biti kako treba“, rekao je Bojan Delić, direktor festivala.

Stranice