Kultura

Međunarodni festival KotoArt Don Brankovi dani muzike organizirali su koncert nesvakidašnjeg repertoara, težine i koncepta, a sve s mladim, talentiranim i uspješnim crnogorskim snagama.

Koncert pod nazivom „Muzika u svitanje“, održan je jutros, na platou ispred crkve sv. Marije u Gornjoj Lastvi. Pedesetak zaljubljenika glazbu, ali i Gornju Lastvu, uživalo je u ovom atraktivnom događaju, koji je priredilo Kulturno zavičajno udruženje „Napredak“ Gornja Lastva. Na koncertu, koji je počeo s prvim zracima sunca nastupili su duet harmonika – Tijana i Miroslav Ilić, a na repertoaru su bila popularna djela klasične glazbe.

Ljubavni napitak Gaetana Donizettija  predstavljen je sinoć na rivi Pine, kod Gumna,  na repertoaru Priča o operama TMF-a. Publika je iskoristila mogućnost da bolje upozna opernu umjetnost pažljivo slušajući naratora, glumca Lazara Đurđevića i operne arije, koje su izveli Marija Cvijić, sopran, Branislav Cvijić, tenor i Ivan Nikolić, bariton, u pratnji Marine Mikić za klavirom.

Međunarodni festival KotorArt, u sklopu Pjace od džeza organizira  koncert Kineskog omladinskog komornog orkestra Boling, koji će se održati u nedjelju, 21. 7., na Pjaci ispred kina, s početkom u 23 sata.

Na programu TMF-a, sinoć je Svjetski jazz orkestar Muzičke omladine na lukobranu turističkog naselja Luštica Bay održao koncert za pamćenje.

Jedinstveni koncert pod nazivom All that Jazz, izveden pod zvjezdanim nebom, privukao je domaće ljubitelje džeza i goste, koji su uživali u bravurama mladih umjetnika. Orkestar čini dvadesetak vrhunskih glazbenika iz različitih zemalja sa četiri kontinenta, koje predvodi poznati američki trombonist Luis Bonila. 

U sklopu Međunarodnog festivala KotorArt 15.7. i 16. 7., održan je književni program Pjaca od knjige, koji je u svom prvom izdanju bio posvećen obilježavanju dvostrukog izuzetno značajnog jubileja: 100 godina od smrti Franca Kafke 1924. godine i stogodišnjici od objavljivanja romana „Čarobni brijeg“ Thomasa Manna iste godine.


Svjetski afirmirani ansambl Mare Nostrum izveo "Planetarijum don Krsta Ivanovića”

Na nestvarno lijepoj, neotkrivenoj kamenoj pozornici pod odrinom dogodila se večer, koje će mnogobrojnim posjetiteljima ostati u trajnoj uspomeni. Spoj ambijenta, pažljivo odabranog programa i vrhunske zajedničke produkcije festivala TMF i KotorArt-a, učinili su da rijedak spoj visoke umjetnosti, prirodne, i kulturno-povijesne baštine uzdigne publiku u svojevrsnu alternativnu stvarnost.

Koncert Muzika u svitanje, održat će se u subotu, 20.7., u pet sati ujutro u Gornjoj Lastvi ( Vidikovac ispred crkve). Nastupit će  duet harmonika - Tijana & Miroslav Ilić, a  na  programu su  popularna djela klasične glazbe.

Ulaz je  slobodan, a   organiziran je besplatan prijevoz do Gornje Lastve.  Kombi kreće u 4:40 h,  s autobusne stanice u centru Tivta.

Međunarodni festival KotorArt organizira koncert pod nazivom Savremene refleksije,  koji će se održati u petak, 19. 7., s početkom u 21 h, u Bogorodičinom hramu na Prčanju. Na koncertu nastupa Festivalski orkestar, dok će kao solisti nastupiti crnogorski umjetnici, pijanist Simo Šišević i trubačica Sara Lakičević. Koncertom dirigira maestro Mladen Tarbuk.

Utorak, 16. srpnja 2024.

Ljubavni napitak Gaetana Donicetija - Priče o operama na TMF-u

Kao okosnica TMF-a, opera je na Festivalu zastupljena u programima za različite generacije. Pored najmlađe publike, mogućnost da se bolje upoznaju s opernom umjetnošću imat će i odrasli, kroz serijal Priče o operama.

Stranice

Subscribe to RSS - Kultura