Idući mjesec početak radova u Pomorskom muzeju u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 26. travnja 2018. - 8:39
Autor: 

Pomorski muzej Crne Gore i pored toga što čuva i prezentira kulturnu baštinu koja se odnosi na pomorstvo i pomorsku privredu, ulaže i velike napore da sačuva kulturno dobro-palaču Grgurina s početka XVIII. st.,  u kojoj se prezentiraju i čuvaju predmeti od izuzetnog značaja za spomenutu pomorsku i kulturnu baštinu.

Zahvaljujući Ministarstvu kulture Crne Gore koje je odobrilo financijska sredstva, u Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru 25.4.2018. godine potpisan je Ugovor o suradnji sa tvrtkom Akting d.o.o iz Podgorice, koju zastupa gospodin  Stanimir Janketić.  Radovi se odnose na adaptaciju unutrašnjeg prostora galerije, laboratorije za konzervaciju, sanaciju prostora terase i sanaciju dijela krovne konstrukcije, koji će otpočeti početkom svibnja 2018., a završetak radova se predviđa 15.6.2018. godine.

Na sastanku su prisustvovali: Andro Radulović, direktor Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor; Stanimir Janketić direktor firme Akting d.o.o; Branko Gvozdenović podizvođač radova;  prof. Goran Radović arhitekta-konzervator ispred izvođača radova; Zorana Milošević licencirana konzervatorica-arhitektica i vršitelj  konzervatorskog nadzora angažirane od strane Pomorskog muzeja, Dejan Palibrk arhitekt vršitelj  projektantskog nadzora od strane Pomorskog muzeja i Miloš Vojinović službenik za javne nabavke.