Javni poziv za ,,Tivatski likovni salon Pean - Sindik"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 01. ožujka 2024. - 9:34
Autor: 

JU Muzej i galerija Tivat uz pokroviteljstvo Općine Tivat objavljuje Javni poziv za novoustanovljeni ,,Tivatski likovni salon Pean – Sindik”. Poziv je otvoren za slikare ex YU regije, od 1. 3. do 1. 8.
JU Muzej i galerija Tivat već dugo radi na poboljšanju kako muzejskog tako i likovnog života ustanove. Na prijedlog svog člana, slobodnog umjetnika, slikara Mila Albijanića, Savjet ove institucije kulture je kreirao i usvojio pravilnik o novoustanovljenom likovnom salonu.
,,Uzeli smo imena dva, za Tivat izuzetno važna umjetnika koji su svojim imenom i stvaralaštvom zadužili naš grad. Anton Pean i Miljenko Sindik dva su simbola tivatskog slikarstva. Salon je posvećen sjećanju na njih i njihovo djelo. Sa ovim salonom Tivat i posebno naša Ustanova, znatno će uticati na jačanje renomea grada i ustranove na kulturnom nebu Crne Gore i regiona” – istakao je idejni tvorac salona Mile Albijanić.
,,Muzej i galerija Tivat na čijem sam čelu, sa zadovoljstvom je prigrlila ovakav projekat i sa posebnom pažnjom će ga njegovati, uz ambiciju da preraste u jedan od najperspektivnijih likovnih događaja u regionu” – istakla je ovim povodom direktorica Muzeja i galerije Tivat Danijela Đukić.

"Pravilnik i aplikacioni formular mogu se preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji Muzeja i galerije Tivat: www.muzejigalerijativat.me. Zainteresovani slikari prijave mogu slati na tivatski_likovni_salon@muzejigalerijativat.me".