Kazališna predstava „Hajdi” sutra u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. srpnja 2022. - 17:34
Autor: 

Kazališna predstava  „Hajdi” Milene Depolo, prema motivima čuvenog romana Johane Špiri, koja je rađena u produkciji Pozorišta Boško Buha iz Beograda , igrat će se na Purgatorijama 2022., u utorak,  5.7.,  u Velikoj dvorani  Centa za kulturu Tivat,  s početkom u 21 sat. Preporučeni uzrast je od 5 do 12 godina.

Predstavu je  režirala Đurđe Tešić, a naslovnu ulogu igra mlada glumica Mia Jovanović, Hajdinu drugaricu Klaru igra Milica Sužnjević, dječaka Petra - Uroš Jovčić, djeda - Nemanja Oliverić, a pored toga oni, kao i Jelena Trkulja,  Katarinom Gojković i  Branislav Platiša,  igraju  i po nekoliko drugih likova, seljana, građana, pripovjedača, bake  i tetke… Scenografiju je kreirala Isidora Spasić, kostime Zora Mojsilović, kompozitor je Vladimir Pejković, scenski pokret radio je Damjan Kecojević.

„Mnogi ljudi će, kao odgovor na pitanje koja im je omiljena knjiga iz djetinjstva, odgovori da je to „Hajdi“ Johane Špiri. I,  tako je već blizu 150 godina. Johana Špiri je napisao svoje najpoznatije djelo 1881., za vrijeme francusko-pruskog rata da bi zabavljala i utješila ranjenike i izbjeglice u tim teškim vremenima. Čim se javila, priča o Hajdi je svojom svježinom i ljupkošću unijela nešto novo u književnost za djecu – vitalnost, životni elan, inspiraciju i osjećanje slobode u kome se svako dijete veoma raduje“.

"To je nježna priča o djevojčici koja ostane bez roditelja i jako mlada osjeti da život umije da bude grub, da nas stavi u naizgled nerješive situacije. Ipak, radost u njenom srcu nije nestala ni u najtežim trenucima jer je Hajdi, kako kaže jedan od pripovedača u predstavi, u svemu vidjela nešto lijepo", izjavila je Đurđa Tešić.

Cijena ulaznice je 5 eura.