Posjet Dubrovčana HNV - u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. rujna 2022. - 12:20
Autor: 

Jučer su  Hrvatsko nacionalno vijeće posjetili  članovi  KUD-a „Stjepan Radić“ – Pridvorje.  Gosti su prvo boravili u Makedoniji, gdje su nastupili te su tom prigodom odlučili posjetiti i Hrvatsko nacionalno vijeće u Donjoj Lastvi.

Goste su dočekali predsjednik HNV -a Zvonimir Deković, potpredsjednik HNV -a Ilija Janović, kao i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević.

Gospodin Deković je prisutnima  poželio dobrodošlicu, približio aktivnosti HNV – a, kao i povijest Doma kulture „Josip Marković“, u kojem se održavaju brojni događaji u organizaciji hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Nazočne je pozdravila i generalna konzulica Lončarević te izrazila želju da gosti, kada bude prigoda, posjete Generalni konzulat RH u Kotoru.  Podsjećamo, zgrada je u vlasništvu Republike Hrvatske i nalazi se u Starom gradu.

Gospodin  Vlaho Mujo, predsjednik KUD-a „Stjepan Radić“ – Pridvorje,   izrazio  je zahvalnost  domaćinima i istakao kako uvijek prati rad hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Bio je ovo još jedan lijepi posjet, koji sigurno obećava i neku buduću kulturnu  suradnju.