"Pozorišna tribina: O režiji, pisanju i produkciji" u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 23. travnja 2024. - 13:26
Autor: 

Studijski program Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti u susret prijemnim ispitima i u suradnji s Kulturnim centrom Tivat organizira program pod nazivom: POZORIŠNA TRIBINA: O režiji, pisanju i produkciji, 25.4., u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu, s početkom u 19 sati.

"Serijal pozorišnih tribina organizujemo u namjeri da animiramo zainteresovanu javnost za studije i stvaralaštvo u polju dramskih umjetnosti. Važan segment socio-kulturnog lanca pozorišta predstavlja sistem visokog obrazovanja unutar koga se stiču znanja i vještine za stvaralaštvo i koji predstavlja ulaznicu za svijet umjetničkih profesija. Taj svijet počiva na autorstvu dramskih pisaca i reditelja i kreativnosti producenata da sa svim ostalim akterima unutar umjetničke produkcije razvijaju pozorišnu umjetnost i grade pozorišni i kulturni sistem. Učesnici tribina su profesori i saradnici sa Fakulteta dramskih umjetnosti i naši alumnisti. Tribina kao prostor razgovora je i poziv svima koji razmišljaju o studijama pozorišne režije, dramaturgije ili pozorišne produkcije da ispričaju svoju priču i upišu FDU na Cetinju" - najavljuju organizatori.

O režiji, pisanju i produkciji u susret prijemnim ispitima na studijskom programu Drama i pozorište govorit će mr. Aleksandar Radunović, docent (FDU), Danijela Radovanović, suradnica u nastavi (FDU), Damjan Pejanović, kazališni redatelj.