Radionica „Novinski članci kao vodič kroz istoriju grada“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 01. listopada 2021. - 13:56
Autor: 

Povodom Dana europske baštine 2021., na temu ,,Heritage: all inclusive - baština otvorena za sve'', JU Pomorski muzej Crne Gore iz Kotora, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, organizirao  je (četvrtak i petak) 30.9 i 1. 10. 10. edukativno- kreativnu radionicu pod nazivom „Novinski članci kao vodič kroz istoriju grada“ .

„U Pomorskom muzeju Crne Gore u četvrtak u 10 sati kustos pomorsko - tehničke zbirke Ilija Mlinarević i viša bibliotekarka Danijela Nikčević osmislili su igrokaz, tj. izborom novinskih članaka, kao i reklama i oglasa iz dnevne lokalne štampe („Boke“ i „Glasa Boke“) i publikacija  koje su objavljivane od početka tridesetih godina do kraja prošlog vijeka,  u kojima se obrađuju teme važne za grad Kotor, upoznali su djecu sa istorijom grada Kotora iz drugačije perspektive. Drugog dana radionice djeca su obilazila grad sa stručnim vodičem Dolores Fabian, sa naglaskom na ona mjesta koja su locirana putem novinskih članaka u prethodnom danu.U radionici su učestvovali  zainteresovani učenici od 5. do 7. razreda OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Dobrote“ – stoji u priopćenju.

Međunarodna inicijativa Dani europske baštine se tradicionalno obilježava svakoga rujna u 50 zemalja potpisnica Europske konvencije o kulturi, među kojima je i država Crna Gora, a sve u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti. Ovogodišnji program je organiziran u skladu s važećim epidemiološkim mjerama i preporukama izazvanim pandemijom virusa COVID-19.