Zabavno-edukativna manifestacija „Vodimo vas u gusarsku pustolovinu“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 26. rujna 2020. - 8:33
Autor: 

„U susret Dječijoj nedelji, a povodom Dana evropske baštine 2020, koji se organizuju na temu ,,Baština i obrazovanje'', JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica u saradnji sa JU Pomorskim muzejom Crne Gore iz Kotora, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, organizuju u utorak i srijedu,  29. i 30. 9. zabavno-edukativnu manifestaciju „Vodimo vas u gusarsku pustolovinu“ – poručuju organizatori.

U Pomorskom muzeju Crne Gore u utorak, 29. 9., u 11 sati bibliotekarska savjetnica Jelena Vukasović, viša bibliotekarka Danijela Nikčević i dokumentaristica Dijana Đurašković govorit će djeci o romanu ,,Mali pirat’’ Anta Staničića i o povijesnom liku, poznatom turskom  osvajaču i piratu Hajrudinu Barbarosi.

Pokazna radionica o izradi drvenih barki u Boki kotorskoj održat će se u srijedu, 30. 9. 2020. Brodić iz Parka slobode kreće u 10:30 sati do radionice profesora Srednje pomorske škole Vitomira Vujovića  na Prčanju i  predsjednika NVO ,,Kamelija’’ Romea Mihovića u Stolivu.

Zainteresirana djeca uzrasta od 9 do 12 godina mogu se prijaviti  za sudjelovanje na radionicama do 28. 9. 2020. u 14 sati na mailove: biblioteka.ko@gmail.com, biblioteka@museummaritimum.com i na fb strani Gradske biblioteke i čitaonice Kotor https://www.facebook.com/bibliotekakotor. Broj mjesta je ograničen u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i NKT-a.