Završetak aktivne i prethodne registracije - OBJAVA BIRAČIMA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 15. travnja 2024. - 8:37
Autor: 

Poštovani državljani Republike Hrvatske,

Dana 6. travnja u ponoć završio je rok za podnošenje zahtjeva za registraciju za predstojeće izbore  za zastupnike u Hrvatski sabor, koji će se u Republici Hrvatskoj održati u srijedu 17. travnja, a u inozemstvu u utorak 16. i srijedu 17. travnja. Zahvaljujemo svima koji su to učinili.

Sukladno Zakonu o registru birača ((NN 144/12; 105/15, 98/19), hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a nisu se aktivno registrirali, mogu glasovati temeljem Potvrde koju će im na dan izbora izdati Generalni Konzulat Republike Hrvatske u Kotoru na temelju prethodne službene provjere biračkog prava u evidenciji birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Dakle, iako se niste aktivno registrirali, dođite u utorak 16. ili srijedu 17. travnja 2024. godine u vremenu od 07,00 do 19,00 sati na biračko mjesto u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru, Trg Bokeljske mornarice 392 (Stari grad) i glasujte!

Svakako ponesite sa sobom identifikacijsku ispravu Republike Hrvatske ili Crne Gore (dokument sa slikom).

Radi otklanjanja eventualnih nejasnoća/problema koji se mogu eventualno pojaviti dobro je ponijeti: Rješenje o primitku u hrvatsko državljanstvo ili Domovnicu (ako se utvrdi da niste upisani u registar birača) i Izvod iz matice vjenčanih (za ženske osobe koje su sklapanjem braka promijenile prezime).

Podsjećam da Izlaskom na izbore izražavamo svoj domoljubni osjećaj i privrženost Republici Hrvatskoj, čiji smo državljani.  Očekujući vaš odaziv, srdačno i s poštovanjem,

 mr. sc. Jasminka Lončarević

generalna konzulica RH u Kotoru