„Filomena Marturano” na Ljetnoj pozornici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 27. srpnja 2023. - 15:13
Autor: 

U okviru Purgatorija u petak,  28.7.,  subotu, 29.7., kao i u  nedjelju,  30.7.,  odigrat će se kazališna  predstava „Filomena Marturano”, s  početkom u 21.30 h,   na Ljetnoj pozornici u Tivtu.

Uloge: Anita Mančić, Branimir Bane Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Nebojša Kundačina, Momčilo Otašević, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Kristina Obradović, Vukan Pejović i Andrea Mugoša.  Režiju potpisuje Jagoš Marković.

 "Komična melodrama “Filomena Marturano” italijanskog glumca i reditelja Eduarda de Filippea jeste priča o braku, ljubavi i strasti. Nova interpretacija teksta Jagoša Markovića pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame. Predstava u Markovićevoj režiji dočarava, jednu izuzetno zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima“.