Robert Lakatoš i orkestar Assem nastupili u Perastu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. kolovoza 2023. - 12:52
Autor: 

Na XIV. Festivalu gudača Perast 2023., sinoć je održan koncert Roberta Lakatoša, violiniste posebne energije i senzibiliteta.

Uz pratnju Assem komornog orkestra sastavljenog od glazbenika iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, oni su izveli interesantan i veoma zahtjevan program. U ambijentu baroknog grada Perasta, na prekrasnoj terasi hotela Heritage grand Perast brojna publika i  turisti nisu krili oduševljenje zbog ugođaja koji su im mladi muzičari priredili.

„Robert Lakatoš je jedan od najperspektivnijih mladih umjetnika svoje generacije i njegov način muziciranja je u stilu stare tradicije sviranja violine", rekao je svjetski poznati violinist Julian Rachlin.

Izuzetan umjetnik,  čija tehnika i nesvakidašnji temperament osvaja publiku na međunarodnim i domaćim podijima, trenutno radi kao profesor violine na Akademiji  umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Od 2018. godine je umjetnički vođa Kamernog gudačkog ansambla „Robert Lakatoš“,  čiji je cilj promoviranje mladih umjetnika i violinskih virtuoza. Lakatoš svira na violini Antonija Stradivarija iz 1709. godine.

U nastavku Festivala gudača večeras u 20 h u crkvi sv. Nikole u Perastu, koncert će održati violončelist Atanas Krastev iz Bugarske, također umjetnik mlađe generacije,  čija je karijera u velikom usponu.

Festival gudača se ove godine održava uz podršku Općine  Kotor, TO Kotor i Ministarstva kulture i medija Crne Gore.