Državno prvenstvo Crne Gore u klasi Optimist: Delfini osvojili titulu državnog prvaka

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. kolovoza 2023. - 10:32
Autor: 

Završeno je Prvenstvo Crne Gore u jedrenju za klasu Optimist. Nakon  tri dana natjecanja  i šest odjedrenih regata u Herceg Novom, prvo mjesto u generalnom plasmanu i titulu državnog prvaka osvojio je Andrej Ašnin iz tivatskog Delfina, koji je osvojio i zlatnu medalju u konkurenciji do 12 godina, dok je u konkurenciji jedriličarki, najbolja bila Vanja Strahinja iz kotorskog Lahora.

Ono što može da raduje sve zaljubljenike u jedrenje, a posebno Crnogorski jedriličarski savez je podatak da je na Državnom prvenstvu sudjelovalo 55 jedriličara iz četiri kluba.

Titulu državnog prvaka sa šest uzastopnih pobjeda osvojio je Anderi Ashnin, član JK Delfin Tivat. Srebrnu medalju je osvojio dječak iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, Pavle Potpara. Brončanu medalju je izborio Risto Milojević iz Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić Herceg Novi.

U konkurenciji jedriličarki, prvakinja je Vanja Strahinja iz Jedriličarskog kluba Lahor Kotor, srebrnu medalju je osvojila Valentina Đorđević iz Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić Herceg Novi, a slavlje Kotoranki je uveličala Nina Živković koja je osvojila brončanu medalju.

Kada je konkurencija do 12 godina u pitanju, najbolji bio Andrej Ašnin iz Jedriličarskog kluba Delfin, srebrnu medalju je osvojio Risto Milojević iz Jedriličarkog kluba Jugole Grakalić Herceg Novi, a brončana medalja je otišla u Tivat, zahvaljujući Luki Klikovcu.

„Ceremonija dodjele nagrada je održana na terasi JK Jugole Grakalić. Jedriličare je pozdravio naš olimpijac Milivoje Dukić, predsjednik CJS Predrag Vukčević i predsjednik Regatnog odbora, Siniša Samac. Najboljim jedriličarima nagrade je dodijelio Richard Gudbois, donator CJS koji svesrdno podržava crnogorske mlade jedriličare i našeg olimpijca Dukića. Dječaci i djevojčice su pokazali ogroman potencijal, pred njima je mnogo rada, odricanja i ulaganja, ali je na osnovu viđenog u Herceg Novom, jasno da crnogorsko jedrenje nema razloga za brigu kada je budućnost u pitanju. Državno prvenstvo je organizovao JK Jugole Grakalić. Optimist je poslužio dobar vjetar. Regata je održana u idealnim uslovima za klasu, kako za najbolje tako i za one koji su prvi put učestvovali“ – priopćavaju iz JK Delfin.