Radio DUX

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Međunarodni festival KotoArt Don Brankovi dani muzike organizirali su koncert nesvakidašnjeg repertoara, težine i koncepta, a sve s mladim, talentiranim i uspješnim crnogorskim snagama.

Koncert pod nazivom „Muzika u svitanje“, održan je jutros, na platou ispred crkve sv. Marije u Gornjoj Lastvi. Pedesetak zaljubljenika glazbu, ali i Gornju Lastvu, uživalo je u ovom atraktivnom događaju, koji je priredilo Kulturno zavičajno udruženje „Napredak“ Gornja Lastva. Na koncertu, koji je počeo s prvim zracima sunca nastupili su duet harmonika – Tijana i Miroslav Ilić, a na repertoaru su bila popularna djela klasične glazbe.

Na Premijerskom satu Skupštine Crne Gore pitanje je postavio Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative i šef Zastupničkog kluba DUA - HGI. On je tražio odgovor od premijera Spajića kako ocjenjuje odnose između Crne Gore i Republike Hrvatske. Cijeli dijalog možete pogledati u nastavku.

Ljubavni napitak Gaetana Donizettija  predstavljen je sinoć na rivi Pine, kod Gumna,  na repertoaru Priča o operama TMF-a. Publika je iskoristila mogućnost da bolje upozna opernu umjetnost pažljivo slušajući naratora, glumca Lazara Đurđevića i operne arije, koje su izveli Marija Cvijić, sopran, Branislav Cvijić, tenor i Ivan Nikolić, bariton, u pratnji Marine Mikić za klavirom.

Općina Tivat započinje implementaciju projekta “APOLLO - APplication Of upscaLed interregionaL renewable & energy efficiency sOlutions”, koji se financira u sklopu Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021– 2027.Opći cilj projekta APOLLO je unaprjeđenje energetske efikasnosti i smanjenje emisija gasova koji izazivaju efekt staklene bašte u prekograničnom području kroz izgradnju međusobno povezanih zajednica za upravljanje energijom i zelenih ulaganja u okviru implementacije međuregionalnih rješenja za obnovljivu energiju i energetsku efikasnost u javnom sekt

Poštovane autorice i autori,

pozivamo vas da svojim prilozima obogatite Republiku, časopis Društva hrvatskih književnika koje 2025. obilježava 125 godina postojanja, što želimo posebno obilježiti.

Priloge možete slati na e-adresu republika@dhk.hr, i to 20 kartica proze ili 7-10 pjesama. Dobrodošli su tekstovi različite žanrovske pripadnosti – osim poezije i kratkih priča, posebno su dobrodošli eseji, dramoleti, memoarska proza, feljtoni, putopisi, prijevodi i dr.

HR Top lista hitova: tjedni pregled 25 singlova Dux radija

Emisija br. 24

15. – 20. 7.

01./01/ Rišpet – Ajmo dušo pobić negdi

02./03/ Parni Valjak – Kad padne mrak

03./04/ Zorica Kondža – Promjena

04./02/ Vanna – Iz inata

05./17/ Nina Badrić – Ono kad

06./06/ Vatra – Nitko osim nas

07./11/ Damir Kedžo – Tajna mojih pobjeda

08./13/ Prljavo Kazalište – Djeca su OK

09./05/ Tony Cetinski – Tebi sve dugujem

10./10/ Marko Tolja – Dok ljubi me

11./19/ Franka & ToMa – Da opet nađem te

Međunarodni festival KotorArt, u sklopu Pjace od džeza organizira  koncert Kineskog omladinskog komornog orkestra Boling, koji će se održati u nedjelju, 21. 7., na Pjaci ispred kina, s početkom u 23 sata.

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović i potpredsjednik Općine Jovan Brinić susreli su se jučer s Tivćanima, sportistima, koji će kao dio crnogorskog olimpijskog tima sudjelovati na predstojećoj Olimpijadi u Parizu. Oni su Ilku Klakoru i Marku Mršiću poželjeli svaku sreću i uspjeh na najvećem sportskom događaju koje će se odvijati u Parizu, od 26. 7. do 11. 8.

Stranice

Subscribe to RSS - Radio DUX