Predstavnica HGI-ja Tanja Grabić sudionica Simpozija u Kini

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. prosinca 2016. - 11:08
Autor: 

Predstavnica Hrvatske građanske inicijative Tanja Grabić sudjelovala  je na Simpoziju mladih kadrova zemalja Centralne i Istočne Europe, koji je održan u NR Kini od 24.11. do 5.12.

Simpozij je organiziran u okviru programa suradnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Europe, tzv. mehanizam „ 16+1“.  U okviru programa, Grabić je boravila u Pekingu, Šangaju i drugim velikim centrima, u kojima je posjetila ministarstva i odjele, koji su pokazatelji razvoja Kine, kako u ekonomskom, političkom tako i kulturnom aspektu.

Tijekom posjeta  predstavnica HGI – ja  je imala priliku da obiđe brojna postrojenja i poduzetništva , koja  doprinose  financijskoj stabilnosti zemlje.

„Pored Pekinga, obišli smo i druge veće centre i prisustvovali  Simpoziju za konstrukciju  „One Belt and One Road“ inicijative. Boravkom u Kini, zajedno sa  kolegama iz drugih političkih partija imala sam priliku da se upoznamo s funkcioniranjem kineskog društva u raznim oblastima, čiji su rezultati i dostignuća vidljivi i van granica zemlje“,  kazala je Grabić. 

Na Simpoziju su pored predstavnika iz Crne Gore sudjelovali  i predstavnici Makedonije, Srbije, Albanije, kao i Rumunjske.