Svečani defile Tivćana ulicama Novog Sada

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. ožujka 2024. - 10:18
Autor: 

„Kulturno-umjetnički program, riba, vino i nastup klape „Jadran“ donijeli dah Boke u Vojvodinu“

 

Centralni događaj manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“ održan je u centru Novog Sada, a Tivćani su prijateljskom Novom Sadu predstavili bogat kulturno-zabavni program. Goste je dočekao i pozdravio gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić.

 

Danas je najsunčaniji grad crnogorskog primorja Novom Sadu donio dah Boke i Mediterana, uz autentičnu muziku, gastronomiju i nastupe renomiranih kulturno-umjetničkih organizacija. Mi već danas počinjemo sa pripremama programa koji ćemo ponuditi građanima Tivta kada u septembru budemo predstavljali Novi Sad na primorju, na „Danima Novog Sada u Tivtu“. Nas vezuje višedecenijsko prijateljstvo koje smo prošle godine krunisali sporazumom o bratimljenju. To će dodatno zbližiti naša dva grada“ – istakao je Đurić, poželjevši građanima Tivta da se u Novom Sadu, gradu otvorenog srca, osjećaju kao kod svoje kuće.

 

Svečana povorka, u kojoj su sudjelovali Glazbeno-prosvjetno društvo Tivat, mažoretke „Modesta, KUD „Boka“ i karnevalska grupa „Maškarada“, prodefiloirala  je glavnim novosadskim ulicama, od Dunavskog parka do Trga kod katoličke Porte. Na trgu je upriličen nastup klape „Jadran“, a služeni su riba i vino.

 

Odavno postoji ta romantična veza između Novog Sada i Tivta. Datira još od devedesetih godina i neraskidiva je i jaka do danas, jer jedan grad ne čine ni zgrade ni bulevari, već ljudi. Zbog toga prijateljstvo između naših gradova traje i danas. Novosađanima mogu da poželim samo jedno: kada budu dolazili u Crnu Goru, u Boku i Tivat da se osjećaju baš onako kako se ja osjećam u Novom Sadu“ – rekao je potpredsjednik Općine Tivat dr. Andrija Petković.

Posebno nas raduje to što su građani sa oduševljenjem ispratili defile“, rekao je predsjednik SO Tivat Miljan Marković. On je naglasio važnost jačanja i privrednih i ekonomskih veza između Tivta i Novog Sada.

 

U tivatskoj delegaciji nalazi se i direktorica Turističke organizacije Nina Lakičević.

 „Gosti iz Srbije su najbrojniji tokom cijele godine, na to svakako utiče i avio povezanost. Ovakav događaj značajan je za predstavljanje turistučke ponude grada“, rekla je Lakičević. „U martu smo ukus soli i miris mora donijeli u Novi Sad i radujemo se uzvratnoj posjeti u septembru.“ „Montefish“ i vinarija „Giljača“ pružili su podršku kako bi se osigurale  dovoljne količine ribe i vina za sve posjetitelje manifestacije.

Do kraja mjeseca u Novom Sadu bit će otvorena izložba „Priroda stvari“,  renomiranog tivatskog likovnog umjetnika Ivice Aranđusa, i to u prostorijama Kulturne stanice „Svilara“.